Daju državljanstvo onima koji ulože milione evra u poljoprivredu

Stranac koji uloži dva miliona evra u primarnu poljoprivrednu proizvodnju može konkurisati za crnogorsko državljanstvo.

Region

Izvor: MINA-BUSINES

Petak, 19.07.2019.

11:05

Daju državljanstvo onima koji ulože milione evra u poljoprivredu
Foto: Depositphotos/stevanovicigor

Takođe i sa 3,5 miliona uloženih u preradu poljoprivrednih i ribljih proizvoda ili četiri miliona u preradu drveta.

Tako je predviđeno pravilnikom koji je u četvrtak usvojila crnogorska vlada.

Pravilnikom su definisani uslovi koje treba da ispunjavaju razvojni projekti iz poljoprivrede i prerade drveta u postupku izbora investitora koji mogu steći crnogorsko državljanstvo prema projektu ekonomskog državljanstva, pišu „Vijesti“.

U dokumentu je navedeno da, osim tih uslova, investitor mora da zaposli najmanje deset radnika ako se investicija odnosi na primarnu poljoprivrednu proizvodnju ili 20 radnika ako se odnosi na prerađivačku i drvnu industriju, prenela je agencija Mina.

Investitor koji želi da dobija državljanstvo na ovaj način ne sme konkurisati za druge podsticajne mere u vezi sa ovom investicijom.

Prednost će imati oni koji investicijom omogućavaju supstituciju uvoza, koriste do sada nekorišćeno poljoprivredno zemljište, ulažu u nerazvijenije opštine i podstiču saradnju sa hotelijerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: