Poskupeli karte za voz jer su putnici komentarisali da su jeftine

Podgorička železnica nedavno je povećala cene voznih karata za 15 odsto. Nova cena važi za mesečne karte, kao i za promotivne karte.

Region

Izvor: Investitor.me

Sreda, 17.07.2019.

08:48

Poskupeli karte za voz jer su putnici komentarisali da su jeftine
FOTO: Depositphotos/alexdremlyuga

Nadležni u podgoričkoj Željezničkoj stanici kažu da su to učinili nakon što su dobili rezultate interne ankete.

"Zadnja anketa koju smo radili pokazala je da 94 odsto putnika smatra da su usluge železničkog prevoza jeftine", rekla je portparolka Željezničkog prevoza Amina Murić.

U ŽPCG ne očekuju da će poskupljenje uticati na smanjenje broja putnika, te navode da cu cene u međunarodnom prevozu ostale na istom nivou.

Murić je kazala da je vozna karta od Podgorice do Bara, odnosno od Podgorice do Nikšića poskupela 30 centi, te da umesto dosadašnjih dva evra, vozna karta košta dva evra i 30 centi.

Sa druge druge strane, cena vozne karte do Bijelog Polja umesto tri sada košta tri i po evra, dok putnici od Bara do Bijelog Polja, umesto pet, sada plaćaju pet evra i 80 centi.

Putnici, međutim, nisu oduševljeni postupkom Željezničkog prevoza.

Iako nije za utehu, iz Željezničkog prevoza objašnjavaju da su poskupeli promotivne karte koje su na snazi već tri godine, a ne redovne karte.

"Redovne cene karata su ostale iste. Izvršili smo poskupljenje promotivnih cena karata, ali i nakon poskupljenja ova cena je na nižem nivou od redovnih", kazala je Murić.

Osim promotivnih karata skuplje su i mesečne karte.

Tako je mesečna karta na relaciji Podgorica-Bar i Podgorica-Nikšić poskupela sa 30 na 35 evra, dok je za osobe mlađe od 26 godina poskupela sa 21 na 24 evra. Mesečna karta na relaciji Podgorica-Bijelo Polje poskupela je sa 40 na 46 evra, a mlađi od 26 godina umesto 28 plaćaće 32 evra.

Iz kompanije su saopštili da su tokom prve polovine godine prevezli nešto više od 403 hiljade putnika, što je za osam hiljada više nego u istom periodu prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: