Gigant bivše SFRJ će biti spasen: Stečaj nije prioritet, sačuvaće livnicu

Predsednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić i predstavnik sindikata Pero Bebek održali su sastanak s predsednikom HDZ-a Draganom Čovićem u Aluminiju.

Region

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 15.07.2019.

15:36

Gigant bivše SFRJ će biti spasen: Stečaj nije prioritet, sačuvaće livnicu
FOTO: EPA, JALIL REZAYEE

Zdenko Klepić je kazao da je stečaj godinama bio opcija, ali da im to nije prioritetno opcija broj jedan budući da je Vlada FBiH usaglasila nastavak konsolidacije.

"Stečaj nije prioritetan jer smo dobili dodatnih šest meseci. Produžetak nastavka konsolidacije je došao iz vlade", kazao je Klepić dodavši da su na jutrošnjem sastanku dobili analizu neformalnog karaktera.

"Računica pokazuje da je moguć održiv model za livnicu. Idemo korak po korak, uradiće se to i za elektrolizu. Planovi su jedno, realizacija drugo. Očekuje se podrška i pomoć Vlade FBiH. Model je apsolutno ekonomski održiv", kazao je Klepić.

Naveo je da bi se električna energija, u tom slučaju, kupovala po potrebama.

"Moći ćemo da funkcionišemo s livnicom uz cenu koja će biti prihvatljiva. Livnicu ćemo moći da podignemo u kratkom roku", istakao je Klepić.

Pero Bebek, predsednik Skupštine Sindikata zaposlenih Aluminija, istakao je kako od organa vlasti očekuje da rade svoj posao.

"Radile su se istrage i ti papiri su negde nestali. Livnica može da počne da radi uz određene uslove. Reč je o maloj količini struje. Aluminij je do sada radio na 143 megavat sata, a sada će to biti znatno manje", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: