Razočarani radnici Čovića gađali flašicama i uzvikivali "lopove, lopove"

Mostar -- Nakon sastanka predstavnika radnika Aluminija u zgradi HDZ BiH u Mostaru, Dragan Čović je pod pratnjom u automobilu izašao iz zgrade.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, Spritnyuk, 275667272
Foto: Depositphotos, Spritnyuk, 275667272

Pročitajte još:

- Drama u zatvorenom gigantu: Ratoborni radnici uvredama dočekali direktore i političare

- Surovo zatvoren još jedan ex-yu gigant: Ugasili struju, radnike rasterala policija

Međutim, u tom trenutku se dogodio incident u kojem je povredjeno nekoliko osoba, dok su dve privedene, preneo je portal Klix.

Više od hiljadu demonstranata skandiralo je "Dragane, lopove", a prema automobilu u kojem se nalazio predsednik HDZ BiH Dragan Čović poletele su boce i drugi predmeti.

Vozilo u kojem se nalazio brzo je napustio prostor ispred stranačke zgrade, a tokom incidenta povređeno je nekoliko osoba.

Prema izveštaju Klixa ispred zgrade HDZ atmosfera je veoma napeta, a radnici su poručili da se neće uputiti ka zgradi Aluminija gde će biti održan novi sastanak o sudbini ovog preduzeća, već će čekati Dragana Čovića da im on sam saopšti i detalje i zaključke.

"Videćemo hoće li biti ispunjena obećanja. Ili ćemo se vratiti na staro ili će se krenuti ka rešavanju problema. Mi smo za ponovno pokretanje proizvodnje. To zahteva finansijska sredstva, ali još ne znamo u kojim količinama. Pokušaćemo sve da ne dođe do stečaja", rekao je Romeo Biokšić.

Radnici su danas poručili da neće dopustiti da Aluminij ode u stečaj jer bi to značio definitivan kraj og kombinata. Oni žele nastavak rada, iako to znači izdvajanje enormne količine novca za ponovo pokretanje proizvodnje.

strana 1 od 55 idi na stranu