Posle 40 godina: Aerodrom dobija popravljenu, bezbedniju pistu

Primarna popravka poletno-sletne staze na tivatskom aerodromu počinje danas, najavio je direktor Aerodroma Tivat Rade Marić.

Region

Izvor: Investitor.me

Ponedeljak, 08.07.2019.

08:52

Posle 40 godina: Aerodrom dobija popravljenu, bezbedniju pistu
FOTO: Epa, KOEN VAN WEEL .j

On je naglasio da je staza u potpunosti bezbedna, ali da je neophodna sanacija na najugroženijim mestima staze, kako bi bila još sigurnija.

"Da je pista bezbedna potvrđuju brojne avio-kompanije čiji avioni sleću na tivatski aerodrom, ali se ona mora i održavati", kazao je Marić, pišu Dnevne novine.

Nije saopšteno koliko će koštati popravka, koja je prva nakon 40 godina.

Na tivatski aerodrom sleću avioni više od 40 aviokompanija, a Tivat je povezan sa oko 46 destinacija širom Evrope i većina njih će saobraćati do početka jeseni.

Ove godine je novih četiri-pet kompanija među kojima je i nemačka Lufthansa.

Sanciju piste obaviće podgorička firma Asfalt Beton iz Podgirice koja prema ugovoru taj posao treba da završi za šest dana, odnosno noći, jer će posao započeti nakon završetka radnog dana.

"Na pisti dugoj 2,5 kilometara saniraće se deonica, računajući od samog praga, u dužini od 600 metara, širini 12 metara odnosno po šest metara od ose centralne linije", najavio je Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: