Konačno: Od 1. jula razgovori u romingu jeftiniji za više od 60 odsto

Minut razgovora za odlazne pozive u romingu biće za više od 60 odsto jeftiniji, najavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 23.06.2019.

13:49

Konačno: Od 1. jula razgovori u romingu jeftiniji za više od 60 odsto
FOTO: EPA, HARISH TYAGI

On je naveo da je izvesno da će regionalni sporazum o romingu stupiti na snagu 1. jula ove godine i da će, u prvoj fazi, minut razgovora za odlazne pozive biti snižen sa oko 28 na oko 11 dinara.

"Ono što je najvažnije za prvu fazu, koja počinje 1. jula 2019. godine, biće za sve korisnike smanjene cene i razgovora i SMS poruka i prenosa podataka", naglasio je Ljajić.

Tako će, kako kaže, cena SMS poruke biti snižena sa devet na četiri dinara, što je za više od 50 odsto jeftinije, a prenos podataka po megabajtu biće smanjen sa 30 na četiri dinara.

"Treba napomenuti da su ovo prosečne cene sniženja i tu će biti izvesnih razlika, ali za sada govorimo o proseku koji će važiti za većinu korisnika", kazao je Ljajić.

Podsetio je da će se regionalni sporazum, koji je potpisan početkom aprila u Beogradu, odvijati u tri faze - prva faza počinje od 1.jula ove godine, druga od 1. januara 2020. godine, a treća od 1. jula 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: