Huavej: Slobodno kupujte naše uređaje, pobrinućemo se da sve funkcioniše dobro

Korisnici Huavejevih uređaja u regionu nemaju razloga za brigu, kaže generalni menadžer kompanije za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH, CG i Albaniju Že Žang.

Izvor: index.hr
Podeli
FOTO: Epa, TOMS KALNINS
FOTO: Epa, TOMS KALNINS

"Huavej je trenutno pod velikim pritiskom...Radimo bez prestanka kako bismo svojim korisnicima osigurali podršku, a moram da se zahvalim i 'Guglu' na pomoći.", rekao je Že za hrvatski portal Indeks.

On je dodao i da je Huavej privatna kompanija iako postoje glasine da neko drugi stoji iza njih.

"Bavimo se biznisom, te nam nije drago što smo uvučeni u politička prepucavanja", rekao je.

Kako kaže, jedino što kineski gigant sada može da uradi je da se posveti poslu i nastavi da pruža kvalitetne usluge svojim korisnicima.

Ističe da kompanija za sada nije imala problema sa poslovanjem u regionu, a da očekuje i još bolju prodaju ove sezone.

"Huavej proizvodi dobre uređaje, a presudno za odluku o kupovini jeste odgovor na pitanje da li je neki proizvod dobar ili nije. Svesni smo da kupci za sada misle da možda kupovinom Huaveijevog uređaja preuzimaju određeni rizik, ali ono što želim da im poručim ukoliko im se naš proizvod sviđa da ga slobodno kupe, a mi obećavamo da ćemo se pobrinuti da sve funkcioniše dobro i da nemaju nikakve brige", kaže Že.

On je istakao da ta kompanija i dalje želi da koristi operativni sistem Android.

"Kompanija ulaže velika sredstva u ekosistem 'Androida' i nama je to prioritet i želimo da koristimo taj operativni sistem za koji smatramo da je odličan. Ne želimo da zamenimo operativni sistem, osim ako ne budemo prisiljeni na to. Tako da nam je glavni prioritet da ostanemo na 'Androidu'", priča Že.

Dodaje da je pitanje vremena kada će Huavej da postane najveći proizvođač mobilnih uređaja na svetu.

Huavej za sada drži drugo mesto među proizvođačima mobilnih uređaja u svetu.

Kompanija se našla u središtu trgovinskog rata između Kine i SAD nakon što je američki predsednik Donald Tamp 15. maja potpisao izvršnu naredbu kojom se iz bezbednosnih razloga zabranjuje korišćenje opreme .

strana 1 od 48 idi na stranu