Austrijanci gradili bar bez dozvole, inspektori im zatvorili gradilište

Gradnju ilegalnog građevinskog objekta austrijskog investitora na atraktivnom rtu Bijaka u Milni na Braču uz more, prekinuli su posle dužeg vremena inspektori.

Region

Izvor: Novac.hr

Sreda, 12.06.2019.

08:19

Austrijanci gradili bar bez dozvole, inspektori im zatvorili gradilište
FOTO: Depositphotos, akarelias

Gradilište prostranog Beach bara, aktivno već mesecima, zatvoreno je nešto pre završetka radova, mašine su utihnule, a gradilište ja potpuno zamrlo, nakon dolaska inspektora.

Prošle subote nije se održala ni planirana pretpremijera novog objekta za koju su investitori iz Beča već poslali pozivnice iz Beča "samo za prijatelje".

Investitor je veliki plažni kompleks počeo da gradi još krajem januara, bez "papira", a nastavio je još žešće kad mu je zahtev za građevinskom dozvolom glatko odbijen.

Građevinski inspektori dugo nisu reagovali po prijavi brutalne agresije na prostor.

Bespravni graditelji, potpuno iznenađujuće, strani su državljani.

Preduzetnici iz Austrije, ne zna se da li uz nečije usmene garancije ili samo pogrešne sugestije, prilagođavajući se lokalnim navikama, hrabro su ušli u problematično ulaganje "rizikujući" ozbiljan novac. Čineći usput i krivično delo. Kad stranac kreće u takvu "avanturu", jasno je koliko ozbiljno doživljava našu pravnu državu, piše Slobodna Dalmacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: