Crnogoci prodaju brodove: Titova jahta "Jadranka" u pola cene

Crnogorsko Ministarstvo odbrane ponovilo je javni poziv za prodaju suvišnih plovnih objekata pošto je vlada odlučila da im snizi cene.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.06.2019.

14:09

Crnogoci prodaju brodove: Titova jahta
Foto: Epa, LUCA ZENNARO

Vrednost jahte "Jadranka" sada procenjena na 50.000 evra, piše "Pobjeda". Ponuđeni plovni objekti, brodski motori i oprema jeftiniji su do 20 odsto.

Vlada Crne Gore je nedavno odlučila da snizi cene tih plovnih objekata, jer je od svega oglašenog prodat samo jedan motor i turbine M8G, dok zainteresovanih ponuđača za kupovinu plovnih objekata, opreme i rezervnih delova od plovnih objekata i radioničke opreme nije ni bilo.

Prema novoj ponudi, cena jahte "Jadranka", koja je za potrebe predsednika SFRJ Josipa Broza Tita izgrađena 1977. godine u brodogradilištu u Kraljevici u Hrvatskoj, iznosi 50.000, umesto dosadašnjih 80.000 evra, prenosi RTCG.

Jahta se nalazi na suvom vezu u luci Bar. Pri izgradnji, u jahtu su, kako su pisali hrvatski mediji, ugrađivane najkvalitetniji i najluksuzniji materijali, od maghagonija do tikovine, dok su pregrade jahte izgrađene od specijalnih čeličnih legura.

"Jadranka" ima tri salona za dnevni boravak gostiju, dva apartmana i dve pomoćne kabine za goste. Jahta je imala osam ležajeva, a u dnevni boravak mogla je da primi 30 gostiju. Mediji su izračunali da je Tito u njoj boravio 24 puta.

Osim "Jadranke", ponovo je oglašena prodaja pomoćnog naftonosača čija je nova cena 72.000 evra, desantnog broda minopolagača (75.000 evra), kao i pomoćnog vodonosača (49.000 evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: