Šest kineskih avio-prevoznika zainteresovano za letove ka Hrvatskoj

Zagreb -- Kineska biznismenka Ju Đeng, čija kompanija se sprema da preuzme Hotel Zagorje, kazala je da bi uskoro trebalo da krenu dugo očekivani letovi između dve zemlje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa/ANTONIO BAT
Foto: Epa/ANTONIO BAT

"Jedan od problema kineskih turista je to što moraju da presedaju da bi stigli do Hrvatske. Trenutno pregovaramo sa nekoliko prevoznika o uvođenju direktnih linija. Imamo šest zainteresovanih prevoznika i verujem da ćemo moći da objavimo početak direktnih letova vrlo brzo", kazala je Ju.

Njena kompanija tesno sarađuje sa Kineskom poslovnom asocijacijom za Jugoistočnu Evropu (CSEBA), čije je sedište u Zagrebu, a koja zagovara letove između te dve zemlje već duže vreme, preneo je portal exyuaviation.

CSEBA je je prethodno saopštila da je Hajnan ervejs "veoma zainteresovan" da uvede letove za Hrvatsku.

"Razgovarali smo o mogućnosti da Hajnan erlajns uvede direktne letove iz Kine u Hrvatsku, najverovatnije u Zagreb. Pokretanjem ove usluge povećao bi se broj kineskih turista u Hrvatskoj", naveo je CSEB.

Hrvatsku je u 2018. posetilo ukupno 233.630 kineskih državljana, što predstavlja značajan porast od 46,7 procenata u odnosu na prethodnu godinu.

"Očekujemo finalizaciju razgovora o dolasku kineskog prevoznika jer Hrvatska postaje sve interesantnija za kineske turiste. U Hrvatskoj je sve veći broj kineskih ulaganja i verujemo da ćemo moći pronaći zajednički temelj za uvođenje letova iz nekog kineskog grada“, saopšteno je iz uprave zagrebačkog aerodroma.

strana 1 od 45 idi na stranu