Bugari grade auto-put ka Srbiji: Beograd-Sofija za tri sata

Sofija -- Bugarski premijer Bojko Borisov je simboličnim zabijanjem prvog ašova označio početak radova na prvoj deonici auto-puta "Evropa".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, diyan_nenov, 13944141
Foto: Depositphotos, diyan_nenov, 13944141

Ova deonica će povezati Sofiju sa graničnim prelazom Kalotina na granici sa Srbijom i dalje sa Nišom i Beogradom, javljaju bugarski mediji.

Kako izveštava novinska agencija Fokus, Borisov je u četvrtak svečano otvorio radove na modernizaciji starog pita Kalotina-Sofija na deonici I-8 između Dragomana i Slivnice.

"Prva faza radova obuhvata 17 km dugu deonicu od Dragomana do Slivnice. Na toj deonici će biti izgrađena druga traka auto-puta, a stara će biti rekonstruisana, čime će se ova saobraćajnica proširiti da bi postala auto-put", navodi se u informaciji.

Investicija iznosi 117,3 miliona bugarskih leva (oko 60 miliona evra) iz državnog budžeta.

Deonica auto-puta "Evropa" između Kalotine i Sofijske zaobilaznice duga je 48 km i podeljena je na tri dela: Kalotina-Dragoman; Dragoman-Slivnica i Slivnica - Severna zaobilaznica.

Druga traka auto-puta na deonici Dragoman-Slivnica trebalo bi da bude završena do kraja 2020. godine, izjavio je premijer Borisov, prenela je agencija BTA, dodajući da je srpski deo auto-puta "Evropa", od bugarske granice do Niša, gotov.

strana 1 od 45 idi na stranu