CG: Povlašćenim proizvođačima struje isplaćeno preko pet miliona evra

Kompaniji Krnovo Green Energy od početka godine do kraja aprila je po osnovu podsticaja za proizvodnju struje iz obnovljivih izvora isplaćeno 4,3 miliona evra.

Region

Izvor: MINA-BUSINES

Ponedeljak, 20.05.2019.

14:04

CG: Povlašćenim proizvođačima struje isplaćeno preko pet miliona evra
Foto: Epa/INGO WAGNER

Vlasnicima 13 malih hidroelektrana plaćeno 1,14 miliona, što je ukupno 5,45 miliona evra.

To je "Dnevnim novinama" saopšteno iz Crnogorskog operatora tržišta električne energije (COTEE).

Vetroelektrana na Krnovu je prvi vetropark u Crnoj Gori koji je u pogonu od kraja 2017. godine, a na pitanje "Dnevnih novina“ kada će u sistem podsticaja ući vetroelektrana Možura, u COTEE kažu da nisu ovlašćeni da odgovore, prenela je agencija Mina.

Kako su naveli, to je isključivo nadležnost Ministarstva ekonomije i Regulatorne agencije za energetiku.

“Za prva četiri meseca, vetroelektrani Krnovo je po osnovu podsticaja isplaćeno 4,3 miliona evra. Vlasnicima malih hidroelektrana u prva četiri meseca ove godine po osnovu podsticaja isplaćeno je 1,14 miliona”, naveli su iz COTEE.

Kada je reč o mini centralama, od podsticaja za struju iz obnovljivih izvora najviše je u aprilu prihodovala beranska kompanija Hidroenergija Montenegro.

Ona je za elektrane Jezerštica, Bistrica, Spaljevići, Orah, Rmuš I Šekular dobila 227 hiljada evra, od čega je najviše zarađeno po osnovu rada male hidroelektrane Bistrica, ukupno 90,6 hiljada evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: