Prevara kod rentiranja nekretnina: Uplatila 800 € za stan koji ne postoji

Pula -- Policija u Istri intezivno traga za prevarantima koji preko društvenih mreža i besplatnih oglasa oglašavaju stanove za dugoročno izdavanje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, dbajurin, 17399049
Foto: Depositphotos, dbajurin, 17399049

Kako navodi Glas Istre, jedna osoba ostala je bez 800 evra, koje je dala kao avanas za prvu kiriju.

U redakciju ovog medija javilo se nekoliko osoba koje su se pre objave članka u Glasu Istre interesovale za najam ovih, kako se kasnije ispostavilo, nepostojećih stanova po Puli.

Srećom, na vreme su osetili da je reč o prevari. Oglasi su slične sadržine - nude se luksuzno opremljeni stanovi po povoljnim cenama za dugoročan najam.

Komunikacija s oglašivačem vodi se mejlom ili WhatsApp-om jer se na telefonske brojeve ne javljaju. Prevaranti izbegavaju lični kontakt, forsiraju uplatu za stan. Nakon toga će im agent doneti ključ za stan.

Većina sagovornika ovog medija je priznala da slučajeve prevare nije prijavljivala policiji jer, kako su naveli, nisu imali vremena za to zbog gužve oko traženja stana.

Glasu Istre se javila osoba koje je na ovu vrstu oglasa nasela, i to pre gotovo dve godine. Tom prilikom ostala je bez 800 evra koje je dala kao avans i prvu najamninu.

Region

strana 1 od 45 idi na stranu