Prevara kod rentiranja nekretnina: Uplatila 800 € za stan koji ne postoji

Policija u Istri intezivno traga za prevarantima koji preko društvenih mreža i besplatnih oglasa oglašavaju stanove za dugoročno izdavanje.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2019.

12:01

Prevara kod rentiranja nekretnina: Uplatila 800 € za stan koji ne postoji
Foto: Depositphotos, dbajurin, 17399049

Kako navodi Glas Istre, jedna osoba ostala je bez 800 evra, koje je dala kao avanas za prvu kiriju.

U redakciju ovog medija javilo se nekoliko osoba koje su se pre objave članka u Glasu Istre interesovale za najam ovih, kako se kasnije ispostavilo, nepostojećih stanova po Puli.

Srećom, na vreme su osetili da je reč o prevari. Oglasi su slične sadržine - nude se luksuzno opremljeni stanovi po povoljnim cenama za dugoročan najam.

Komunikacija s oglašivačem vodi se mejlom ili WhatsApp-om jer se na telefonske brojeve ne javljaju. Prevaranti izbegavaju lični kontakt, forsiraju uplatu za stan. Nakon toga će im agent doneti ključ za stan.

Većina sagovornika ovog medija je priznala da slučajeve prevare nije prijavljivala policiji jer, kako su naveli, nisu imali vremena za to zbog gužve oko traženja stana.

Glasu Istre se javila osoba koje je na ovu vrstu oglasa nasela, i to pre gotovo dve godine. Tom prilikom ostala je bez 800 evra koje je dala kao avans i prvu najamninu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: