Kompromis: Od 1. jula minimalac 222 evra

Podgorica -- Socijalni partneri su podržali predlog vlade Crne Gore da minimalna zarada od 1. jula iznosi 222 evra, a do kraja godine će nastaviti pregovore o povećanju.

Izvor: MINA-BUSINES
Podeli
Foto: Depositphotos/Vadim Vasenin
Foto: Depositphotos/Vadim Vasenin

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata (USSCG) Srđa Keković kazao je da su socijalni partneri postigli konsenzus na današnjoj sednici Socijalnog saveta u vezi sa minimalnom zaradom.

"U vezi sa minimalnom zaradom saglasili smo se da podržimo predlog vlade da minimalna zarada od 1. jula bude 222 evra, a da se do kraja godine nastave pregovori o povećanju minimalne zarade do onog našeg ciljanog iznosa, što je 50 odsto prosečne zarade u Crnoj Gori“, rekao je Keković nakon sednice.

On je dodao da će od 1. jula pratiti efekte povećanja minimalne zarade i pre nego što se krene u pripremanje zakona o budžetu za narednu godinu da se uđe u pregovore i nastavak tih pregovora u vezi sa dostizanjem one visine minimalne zarade koja je željena, prenela je agencija Mina.

"Analiziraće se efekti, a onda ući u pregovore. Do kraja godine ćemo imati jasan stav da li ćemo izaći na 50 odsto prosečne zarade. U ovom trenutku smo našli neku meru kompromisa“, rekao je Keković.

strana 1 od 45 idi na stranu