Navala na školu: Osmaci pohrlili da postanu eksperti za razvoj video igara

Sisak -- Tehnička škola u Sisku trenutno je jedna od najpopularnijih škola u Hrvatskoj zbog novog programa koji je uvela – tehničar za razvoj video igara.

Izvor: Novac.hr
Podeli
FOTO: Depositphotos/VadimVasenin
FOTO: Depositphotos/VadimVasenin

Obrazovanje za ovo zanimanje budućnosti izazvalo je veliko interesovanje, pa ovih dana roditelji osmaka ne prestaju da ih zovu.

Zanimanje za školu je toliko da bi u odeljenje mogli da prime barem pet puta više učenika nego što ima mesta.

Direktor škole Davor Malović, kaže da je majka jednog đaka htela da ga ispiše iz trećeg razreda druge srednje škole i vrati u prvi razred ovog inovativnog razreda.

"Interes je veliki, a mi u iduću školsku godinu primamo jedan razred s 24 učenika. Verujem da ćemo uspeti da privučemo najbolje učenike iz naše županije, ali i šire", kaže Malović.

Zahvaljujući tome što je postala regionalni centar kompetentnosti i velikoj pomoći koju je dobila od Evropske unije, škola će napraviti profesionalni audio i video studio, imaće kamere za snimanje pokreta, vrhunske gejming računare, pa i VR naočare i gejming fotelje.

Ukupno u četiri godine školovanja ovaj program nudi 20 predmeta povezanih s gejming industrijom, podeljenih u pet modula.

Nakon ovog programa u planu je još šest srodnih zanimanja, od kojih je jedno svemirska tehnologija.

strana 1 od 45 idi na stranu