Potpisan "tajni" sporazum u CG: Kule od 15 spratova na samoj obali mora

Budva -- Opština Budva dozvoliće Mia investmentsu da ispred Jadranskog sajma gradi hotel Mia Budva sa dve kule od po 15 spratova, na samo 20 metara od mora.

Izvor: MINA-BUSINES
Podeli
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Turska firma se, protokolom o donaciji, obavezala da u roku od dve godine od početka gradnje hotela izgradi i pokloni gradu vrtić.

Uvid u protokol, koji su početkom aprila, mimo očiju javnosti, potpisali gradonačelnik Budve Marko Carević i izvršni direktor turske kompanije Habip Arikan, imale su „Vijesti“ i MANS.

Opština Budva se prethodnih pola godine oštro protivila toj investiciji, prenela je agencija Mina.

Stavljanjem potpisa na taj dogovor, Carević je preuzeo na sebe obavezu da Sekretarijat za zaštitu imovine povuče tužbu Upravnom sudu, kojom je tražio poništenje rešenja ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića da se lokalnoj upravi da status stranke u postupku za izdavanje saglasnosti na idejno rešenje budućeg hotela.

Dogovor znači i da će glavni gradski arhitekta Ana Samardžić, čija je funkcija po zakonu nezavisna, morati da odobri saglasnost na idejno rešenje i time dozvoli Turcima da realizuju višemilionsku investiciju.

Stav administracije bivšeg predsednika opštine Dragana Krapovića bio je da se soliteri ne mogu graditi, već kongresni centar, što je bio i projekat, zbog kojeg je pre gotovo deceniju osnovana Expo Budva. To je zajednička firma Opštine Budva i Jadranskog sajma, biznismena sa Interpolove potjenice Duška Kneževića, čije dve parcele ulaze u sastav urbanističke parcele na kojoj se planira gradnja Mia Budva.

strana 1 od 45 idi na stranu