Imate brod duži od 100 metara? Crna Gora dobija marinu za najveće jahte

Nakon Porto Montenegra Crna Gora dobija još jednu veliku marinu za superjahte. Otvaranje prve faze Porto Novi resorta u Kumboru očekuje se ove sezone.

Region

Izvor: Portal Analitika

Petak, 03.05.2019.

09:39

Imate brod duži od 100 metara? Crna Gora dobija marinu za najveće jahte
Foto: lunamarina/Depositphotos

"Prvi gosti stižu već početkom kolovoza, dok je otvaranje marine planirano u julu", rekao je Stevan Milić, direktor kompanije Porto Novi resort, prenosi Portal Analitika.

Porto Novi resort, pokraj Herceg Novog, koji gradi Azmont Investments iz Azerbejdžana, prostiraće se na 26 hektara pružajući raznovrsnu stambenu ponudu, privatne vile, One&Only hotel. Prodaju se ukupno 133 stana i apartmana, od čega je 89 u delu nazvanom Lower Village, dok se 24 nalaze u području marine. Projekat Porto Novi vredan je 650 miliona evra.

Upravljanje marinom Porto Novi preuzela je turska kompanija D-Marin. Smeštena na istočnoj strani resorta, marina i jahting klub izgrađeni su za prihvat jahti dužine i do 120 metara, kojima nudi 238 vezova. Marina će služiti i kao granični prelaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: