Kriza? Otkaz će dobiti 270 radnika

Gorenje planira otpustiti 270 zaposlenih, što je malo više od šest posto ukupnog broja zaposlenika.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Petak, 26.04.2019.

10:16

Kriza? Otkaz će dobiti 270 radnika
Foto: Epa/ Antonio Bat

Reogranizacija tvrtke predviđa novu organizaciju i sistematizaciju radnih mesta, objavili su u četvrtak mediji u Sloveniji.

Ovu informaciju potvrdili su i u mendžmentu slovenačkog proizvođača kućanih aparata, firmu koju je lani preuzela kineska korporacija Hisense, prenosi Poslovni dnevnik.

Procenjuje se da će programom otpuštanja biti obuhvaćeno 270 radnika matične kompanije, što je "dobrih šest odsto od ukupno 4.212 svih zaposlenih", navodi se u saopštenju Gorenja na internet stranici.

Takođe, navode da će smanjenje najviše zahvatiti srednji menadžmenta i pomoćne službe. Otkaze će deliti tzv. mekim metodama, kao što je penzionisanje i slanje na čekanje, ali će biti i otkazivanja ugovora o radu.

Kako navode mariborski dnevnik "Večer" i portal Siol.net, sindikat je u četvrtak na sastanku s mendžmentom odbacio ponuđeni predlog kriterijuma o tome kako će ubuduće u Gorenju, koji je lani poslovao s gubitkom od 111 milijuna evra, biti prekobrojan, uz napomenu da je spreman na "najradikalnije oblike sindikalne borbe".

Uznemirenost među radnicima, kako se čini, izazivaju i najave šire reorganizacije Gorenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: