Slamka spasa: Hrvati se nadaju da će im Kinezi spasiti posrnuli gigant

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je kako su kineska ulaganja verovatno poslednja šansa za spas Uljanika.

Region

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2019.

12:38

Slamka spasa: Hrvati se nadaju da će im Kinezi spasiti posrnuli gigant
Foto: Thinkstock

"Dve i po godine imamo pozitivne ekonomske pokazatelje, ali je trebalo proći dosta vremena da izađemo iz svih negativnosti", navodi Tolušić.

Što se tiče potencijalnog interesa Kineza za Uljanik i Treći maj, ministar kaže:

"Nadam se da ćemo brzo znati. To je verojatno zadnja šansa da se nešto napravi. Ako postoji bilo kakva mogućnost da kinesko brodogradilište uđe u ovaj aranžman - ono će ući. Ako nema - onda neće. Prepustimo to njima", zaključio je Tolušić.

Prema njegovim rečima, Nacionalni program reformi za 2019. ima tri cilja: jačanje konkurentnosti privrede, povezivanje obrazovanja sa tržištem rada i održivost javnih finansija, piše SEEbiz.

"Podelili smo to u 10 reformskih područja: unapređenje poslovnog okruženja, rast investicija, poboljšanje upravljanja državnom imovinom, unapređenje javne uprave, poboljšanje efektivnosti pravosudnog sistema, jačanje fiskalne odgovornosti na nacionalnoj i lokalnoj razini, obrazovanje, oticaj na demografsku obnovu, unapređenje sistema socijalne zaštite i finansijska stabilnost i kvaliteta zdravstvene zaštite", kazao je Tolušić HRT-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: