Preduzetnica iz Kine ulaže u preporod Titovog rodnog mesta

Jiang Ju (Yu), preduzetnica iz Kine potvrdila je nameru da investira u Kumrovec, rodno mesto doživotnog predsednika bivše SFRJ, Josipa Broza Tita.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.04.2019.

10:54

Preduzetnica iz Kine ulaže u preporod Titovog rodnog mesta
Foto: xbrchx/Depositphotos

Ona je nakon obilaska izjavila da zbog svoje istorije ovo mesto u hrvatskom Zagorju ima veliki potencijal za kulturni turizam.

Vlasnica pekinške kompanije Z-Run WellTon Industry rekla je da joj je želja da u Kumrovec privuče turiste na samo iz Kine, već iz celog sveta.

Ju je u društvu Roberta Šplajta, načelnika Kumrovca, i Marija Rendulića, predsednika CSEB-a, u sredu obišla devastirani kompleks nekadašnje političke škole za koji smatra da bi bio idealan kao hotel.

"Treći put sam ovde i ovaj projekt vrlo mi je važan. Verujem da ovde možemo privući brojne turiste. Želim da podstaknem razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o saradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje", rekla je Ju, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Kazala da još ne zna koliko bi novca uložila u obnovu objekta čija prodajna cena sada iznosi 11,9 milona kuna.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da gospođa Ju nije zainteresovana samo za zgradu političke škole, već bi u njenom nastavku gradila još jedan isti takav objekt.

Zanima je i kupovina Spomen doma u Kumrovcu, čija je vrednost procenjena na 15 miliona kuna, Titove rezidencije, lokalnog fudbalskog stadiona, a volela bi, kažu, da dobije i pristup geotermalnim izvorima.

Sve to, navodi list, potvrdio je i načelnik Šplajt i dodao da bi Kumrovec bio pretvoren u veliki turistički kompleks, u čijem centru bi bio lilk Josipa Broza Tita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: