Sjajna vest: Svetski ICT div otvara fabriku, trebaće mu stotine ljudi

ICT div otvara fabriku u Ludbregu, a počeli su i prvi konkursi za zapošljavanje.

Region

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2019.

19:28

Sjajna vest: Svetski ICT div otvara fabriku, trebaće mu stotine ljudi
(Foto: Thinkstock)

Već su počeli prvi konkursi za zapošljavanje radnika u novu kompaniju Variosistems AG, švajcarsko-američkog elektronskog diva koji je proteklih dana objavio vest o širenju svoje proizvodnje u Ludbregu, piše Podravski.hr.

U Ludbregu su unajmili 800 kvadrata hale u Koprivničkoj ulici, a u prvoj fazi biće im potrebno bar 100 zaposlenih iz Ludbrega i okoline. Plan im je da prošire proizvodnju, a za to su već načelno dogovorili prostor od 60.000 kvadrata u poslovnoj zoni. Deset miliona evra vredan privatni projekat mogao bi da krene u ostvarenje već iduće godine.

Ludbreg sve više postaje tehnološko središte ovog dela Hrvatske, s uspešnim, manje ili više izvoznim firmama.

Mediji prenose da njihov dolazak nije dobar samo za buduće radnike i Grad, nego i tržište rada. Jedna od prepreka svakako će im biti pronalazak radne snage, a i postojeće firme mogle bi finansijski „zaštititi“ svoje delatnike kako ne bi razmišljali o mogućem prelasku. U Gradu se nadaju kako bi Variosistems već početkom maja ove godine mogao u „puni pogon“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: