Balkan: Nagrada za pad kompanije - plata 7.000€, auto i luksuzan stan

Plata jednog Poljaka koji radi u Hrvatskoj je 7.000 evra, uz to ima stan i automobil što je zaravo više nego što je imala cela uprava.

Region

Izvor: B92

Petak, 15.02.2019.

12:51

Balkan: Nagrada za pad kompanije - plata 7.000€, auto i luksuzan stan
(Foto: Thinkstock)

Od imenovanja Jedrzeja Mierzewskog za predsednika Uprave Luke Rijeka d.d, jedini u procentima značajan rast u Luci zabeležen je u segmentima plata Uprave i naknada članovima Nadzornog odbora – otprilike bi se na to mogao svesti rezultat nakon godinu i dva meseca upravljanja Lukom Rijeka Jedrzeja Mierzewskog, koji je na tu poziciju došao nakon što je poljski OTL ušao u vlasničku strukturu Luke Rijeka, te zajedno s hrvatskim penzionim fondovima ustoličio novu Upravu, piše Novi list.

U Upravi su, osim njega, trenutno Bartolomiej Pastwa i Tomislav Kalafatić. Početkom prošle godine u Upravu je, istovemeno s njima bio imenovan i Vedran Tićac, koji je vrlo brzo, bez objašnjenja, smenjen s te pozicije, a nasledio ga je Pastwa.

Mierzewski trenutno, prema nezvaničnim informacijama, ima mesečnu neto platu od sedam hiljada evra – veću nego cela bivša Uprava, koju su činili predsednik Vedran Devčić, glavni operativac Nenad Janjić i članica zadužena za finansije Linda Sciucca, zajedno.

Uz platu, Luka Rijeka Mierzewskom plaća luksuzni stan dve hiljade evra mesečno, a nezvanično Novi list saznaje da mu se isplaćuje i naknada za korišćenje automobila, u iznosu većem od hiljadu evra mesečno, iako je na raspolaganju imao jedan od službenih automobila Luke Rijeka, koji je – odbio da koristi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: