Arapi stigli u komšiluk: "Mogli bismo i ovde da gradimo BG na vodi"

Investitori iz UAE i Kine žele da grade projekat od najmanje pola milijarde evra u Hrvatskoj. Jedan od predloga i izgled Beograda na vodi.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2019.

10:08

Arapi stigli u komšiluk:
Foto: Depositphotos/TTstudio

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi da gradi novi grad unutar Zagreba.

I to na prostoru od 1,1 milion kvadrata između reke Save, Avenije V. Holjevca i Avenije Dubrovnik, a ukupna investicija projekta ne bi bila manja od 500 miliona era, piše Jutarnji list.

To proizlazi iz javnog poziva koji je juče posle podne Gradska uprava uputila potencijalnim investitorima za učestvovanje u razvoju i realizaciji projekta “Grad u Gradu”, kojem je cilj obnova tog prostora u “novo inovativno gradsko područje, mešovitih i raznovrsnih namena, koje bi raznolikom ponudom i novim konceptom unapredilo kvalitet života stanovnika, postalo nezaobilazna turistička atrakcija, odnosno koje bi svojim funkcijama formiralo središte Novog Zagreba”, prenosi Jutarnji list.

Reč je o možda najatraktivnijoj parceli gradskog vlasništva koju trenutno zauzimaju Zagrebački velesajam, hipodrom i fudbalski teren koje koristi NK Lokomotiva, a za koju Bandić i njegovi bliski saradnici veruju da će novom gradnjom postati još privlačnija građanima, turistima i poslovnim subjektima.

U samom gradu, kako piše Jutarnji, tokom prošle godine održano je nekoliko sastanaka s investitorima s Bliskog istoka koji su tražili lokacije za veće investicije, a kao jedan od predloga koji se našao na stolu bio je onaj koji se gradi u glavnom gradu Srbije - Beograd na vodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: