Poziv građanima: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava Banja Luke pojačaće ove godine aktivnosti na povećanju obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti.

Region

Izvor: Nezavisne novine, Biljana Popoviæ

Utorak, 12.02.2019.

09:01

Poziv građanima: Prijavite nekretnine i platite porez
Foto: Stockasso/Depositphoto

Namera je da identifikuje neprijavljenu imovinu i na taj način obezbedi novac za realizaciju brojnih infrastrukturnih potreba na području gradskih i prigradskih naselja, rekla je Božana Šljivar, načelnica Odjeljenja za finansije.

"Dugoročni cilj je porast prihoda bez povećanja poreskih stopa, odnosno da obezbedimo da svi obveznici budu upisani u fiskalni registar nepokretnosti i izvršavaju svoje zakonske obaveze, tj. da plaćaju porez na nepokretnosti, koji je izvorni prihod lokalnih zajednica", kazala je Šljivareva, pišu Nezavisne novine.

Dodala je da se ovim porezom finansiraju izgradnja i rekonstrukcija gradske infrastrukture - saobraćajnica, mostova, vodovoda, vrtića, uređenje zelenih površina, održavanje higijene grada i slično.

Ona je pozvala sve vlasnike nekretnina koji dosad nisu prijavili svoje nekretnine u fiskalni registar nepokretnosti kod Poreske uprave da to učine u što kraćem roku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: