Posle prvog emotivnog leta Flaj Bosnije, status nacionalne kompanije

Nova bosanskohercegovačka aviokompanija "FlajBosnija" imala je prvi let za, a njen direktor Kris Gabrijel kaže da su uzeli status nacionalne avio-kompanije.

Region

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2019.

13:44

Posle prvog emotivnog leta Flaj Bosnije, status nacionalne kompanije
(Foto: Thinkstock)

Inače, Gabriel je uspešni australijski biznismen, bogataš i suprug Đemile Talić-Gabriel (koja je počasni konzul u Australiji). Radio je u oblasti telekomunikacija i tehnologije na pet kontinenata.

"Deo procesa dobijanja Potvrde avio operatera je niz testova, koji su sada dovršeni. Dobili smo Potvrdu i radimo na poslednjim detaljima reda letenja, u procesu smo osiguranja mesta na različitim aerodromima. To je proces koji moramo da prođemo, treba malo vremena za različite aeodrome. Kada se potvrde ta mesta, moći ćemo da objavimo i red letenja“, rekao je on za N1 BiH.

Koja odredišta imate na umu?

"London i Frankfurt su početne destinacije, a sa povećanjem kapaciteta, uključićemo Rim, Pariz, Barselonu. Letećmo i za Rijad, Kuvajt... Očekujemo novi avion sredinom godine, a treći do kraja godine. U narednih pet godina očekujemo da ćemo imati osam aviona i da ćemo nuditi odredišta za koja postoji interes."

Imate li na umu konkretne cene? Koliko će, na primer, građani u BiH platiti za direktan let iz Sarajeva za London?

"To ćemo objaviti sa redom letenja. U ovoj fazi neću vam davati cifre. Znam da to ljudi žele saznati, ali mi smo veoma odmerena kompanija, želimo biti održivi i ponuda će predstavljati dobit za nas i za klijente."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: