Nesvakidašnji oglas: Na 100.000 m2 tvrđava i lična plaža

Da nije stiglo do društvenih mreža, nesvakidašnji oglas o prodaji građevinskog zemljišta na Luštici, površine 107.858 m2, prošao bi nezapaženo.

Izvor: Radio Jadran
Podeli
(Foto: Thinkstock, ilustracija)
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Kako je objavljeno na jednom portalu za oglase, u prodajnom paketu je sopstvena plaža 5.690 m2 (zemljište) i austrougarska tvrđava Arza 1.455 m2 (građevina).

“Parcela se nalazi na ulazu u Boko-Kotorski zaliv, na poluostrvu Luštica i ima direktan izlaz u Jadransko more i sopstvene plaže. Ukupna građevinska površina od 10 078 m2. Cena po dogovoru", navodi oglasivač.

Ko je prodavac ove vredne imovine, čija je ona, ako je reč i o spomeniku kulture, tvrđavi Arza, nakon što je Vojska nju, kao i druge austrougarske tvrđave prepustila državi Crnoj Gori? To su samo neka pitanja na koja tražimo odgovore.

Podsetimo da je Savet za privatizaciju i kapitalne projekte od 2014. do 2017. godine čak deset puta produžavao rok za dostavljanje ponuda na međunarodni tender za davanje u dugoročni zakup zemljišta i akvarijuma na lokaciji Donja Arza. Zakup se odnosio na period od 31 do 90 godina. Niko nije “zagrizao”, verovatno zbog oštrih uslova zakupa.

strana 1 od 46 idi na stranu