Gigant ex YU gasi proizvodnju teške opreme, deli otkaze

Kompanija Đuro Đaković Industrijska rešenja donela je odluku o napuštanju neprofitabilnog dela delatnosti proizvodnje teške opreme.

Izvor: SEEbiz
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Ovo će sigurno dovesti do smanjenja broja radnika u kompaniji Đuro Đaković, ali će se za deo radnika za kojima postoji potreba u drugim segmentima Grupacije Đuro Đaković, omogućiti nastavak radnog odnosa. Preostali deo biće zbrinut skladno zakonskim propisima, prenose regionalni mediji.

Proces pronalaska kupca imovine koja služi obavljanju ove delatnosti još je u toku.

Đuro Đaković Industrijska rešenja najveći su teret poslovanju grupacije i razlog što je kompanija u gubitku. Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet meseci prošle godine ostvarila gubitak u poslovanju od 5,4 miliona kuna, što je za 6,3 miliona kuna manji gubitak nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci iz finansijskog izveštaja slavonskobrodske grupacije. Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet meseci ostvarila ukupne prihode u iznosu od 364,5 miliona kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 369,9 miliona kuna.

Društvo Đuro Đaković Industrijska rešenja je ostvarilo negativnu EBITDA i trenutno je u fazi restrukturiranja, saopštila je kompanija prilikom objave poslovnog izveštaja za devet meseci prošle godine.

Region

strana 1 od 46 idi na stranu