Već traže radnike za sezonu na Jadranu, evo i plata koje nude

Gotovo 4.000 građana iz cele Slavonije slivalo se u Osijek, na Dane poslova u turizmu.

Region

Izvor: B92

Subota, 19.01.2019.

15:36

Već traže radnike za sezonu na Jadranu, evo i plata koje nude
(Foto: Thinkstock)

Svi su oni su voljni da rade u sezoni, mnogi od njih takva iskustva već i imaju, a u potragu za radnicima u tamošnju metropolu zaputilo se 78 poslodavaca, javlja Večernji list.

Prema podacima HZZ-a, koji je sproveo anketu među svima nezaposlenima, oko 20.000 njih iskazalo je želju za radom u idućoj turističkoj sezoni. Cilj je domaću radnu snagu zaposliti u Hrvatskoj.

Najtraženiji su konobari, kuvari, sobarice, spremačice, recepcionari... Plate su, na primer, od 3.500 do oko 5.000 kuna za spremačice, dok kuvari zarađuju hiljadu evra i više. Jadran d.d. iz Crikvenice traži čistačice, sobarice, kuvare, konobare, pomoćno osoblje..., a kažu da je minimalna plata za sobaricu 3.500 kuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: