Vodič za preživljavanje Balkanaca u Irskoj

Jedan Šibenčanin s dve godine „staža“ u Dablinu objavio je detaljan i koristan vodič za život u Irskoj.

Region

Izvor: B92

Subota, 19.01.2019.

12:54

Vodič za preživljavanje Balkanaca u Irskoj
(Foto: Thinkstock)

"Svrha ovog vodiča nije da se podstakne na odlazak iz Hrvatske. Hrvatska može biti jako lepa za život i mnogi ne žele nikada da odu iz nje. No, ako zbog bilo kojeg razloga razmišljate o odlasku, onda vam ovaj vodič može pomoći, podstaći vas i ohrabriti.", kaže mladi Šibenčanin.

"Istina je da je mnogima puno bolje van Hrvatske, više je mogućnosti za pronalazak posla i uslovi za život su bolji", reči su Šibenčanina Josipa Kuštera (25), piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je stekao diplomu turističkog menadžmenta preselio se u Dablin.

"Da je meni neko dao ovakav vodič kad sam se selio, podigao bih mu spomenik. Zašto? Zato što bi mi uštedeo sate i sate vremena koje sam proveo istražujući i čitajući forume po internetu, ne znajući uopšte da li su informacije tačne. Napisao sam ovo da pomognem svima vama koji ste odlučili da nešto preduzmete u umesto kukanja da napraivte prvi korak prema boljem životu, te da vam uštedim vreme i bar malo olakšam", kazao je Kušter.

Kaže kako nije "izmislio" toplu vodu, ali je hteo da sve bude na jednom mestu i da ljudima bude bezbolnija potraga za traženim informacijama. U svojoj zbirci tako piše o smeštajima, potom šta je PPS broj koji se često traži. Piše i o cenama privatnih soba, stranicama gde ih tražiti, kako tražiti posao, prenosi Slobodna Dalmacija gde je i objavljen vodič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: