Takse od 100%: Tražili ekspertski nivo, sprema se sastanak

Ministar spoljne trgovine BiH Mirko Šarović potvrdio je da je kosovska strana prihvatila razgovor o stavljanju van snage odluke o uvođenju takse od 100 odsto.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.01.2019.

11:06

Takse od 100%: Tražili ekspertski nivo, sprema se sastanak
Foto: Thinkstock

Kako je kazao, razgovor je zakazan na inicijativu BiH.

U toku su, kaže Šarović, intenzivne pripreme za "bilateralne sastanke na ekspertskom nivou" kako bi se došlo do adekvatnog rešenja i sprečile dalje posledice izazvane spornim prištinskim merama.

"Ne možemo predvideti ishod, ali važno je da smo uspeli otvoriti pregovore na ekspertskom nivou. Umesto da uvodimo kontramjere, što ne bi koristilo nikome, stvorili smo uslove da se problemi rešavaju na stručnom nivou, jer naš primarni cilj je da zaštitimo domaće privrednike koji poslednjih meseci ne mogu da izvoze u skladu s pravilima slobodne trgovine i sprečimo dalje štete", rekao je Šarović za sarajevski portal Klix.

Inače, Bosna i Hercegovina oštećena je za najmanje 4,5 miliona dolara otkako je Priština uvela takse na proizvode iz te zemlje.

Kosovski ministar spoljnih poslova Behgjet Pacolli izjavio je u sredu da se ne može odbiti zahtev SAD-a za ukidanje carina na proizvode iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: