Oštra kontrola: Stiže još 75 kamera, vozači pazite se

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potpisalo je sa Zajednicom privrednih subjekata okvirni sporazum za nabavku uređaja za merenje brzine.

Region

Izvor: B92

Petak, 28.12.2018.

15:15

Oštra kontrola: Stiže još 75 kamera, vozači pazite se
Foto: Thinkstock

Njime će u naredne tri godine broj takvih uređaja biti povećan za dva i po puta, što bi trebalo da doprinese povećanju nivoa sigurnosti u saobraćaju.

"Zadnji pokušaj koji je MUP radio na planu modernizacije, posebno mernih uređaja propao je 2015. godine, a mi smo ga kao i većinu drugih stvari priveli kraju“, rekao je nakon potpisivanja ugovora hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Novac za sprovođenje gotovo 53 miliona kuna vrednog ugovora osiguran je iz Nacionalnog programa sigurnosti putnog prometa, a potpisan je na period od tri godine. Za svaku godinu precizirano je koliko će uređaja biti postavljeno, piše Poslovni dnevnik.

Policija trenutno raspolaže s 26 fiksnih kamera, a potpisanim ugovorom će nabaviti 75 novih kamera. Ugovorom je predviđena i nabavka 50 fiksnih i 100 ručnih lasera za merenje brzine. Osim što mere brzine kretanja, uređaji će se koristiti i za utvrđivanje drugih prekršaja kao što je korištenje mobilnih telefona i nekorišćenje pojasa u vožnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: