Najveći hrvatski problem pred rešenjem: Minimalac spasio fabriku

Predsednik Sindikalnog odbora za opstanak 3. maja Juraj Šoljić izjavio je da je Štrajkaški odbor prekinuo štrajk u Brodogradillištu 3. maj.

Region

Izvor: Novac.hr

Petak, 14.12.2018.

13:56

Najveći hrvatski problem pred rešenjem: Minimalac spasio fabriku
Foto: Thinkstock, ilustracija

"Štrajkaški odbor je raspušten pa će njegovu ulogu preuzeti Sindikalni odbor za ostanak 3. maja, koji će se u utorak sastati sa direktorom tog brodogradilišta Maksimilijanom Percanom", rekao je Šoljić.

On je objasnio da su radnici prekinuli štrajk jer postoje naznake da bi brodovlasnici mogli da finansiraju izgradnju i završetak brodova u 3. maju, što su saznali iz Uprave.

Reč je o kompaniji Siem, koja je ranije otkazala ugovor o gradnji broda za prevoz automobila i kamiona i kompaniji Algoma, piše Hina, a prenosi Novac.hr.

Štrajk u 3. maju počeo je 22 oktobra zbog neisplaćene plate za septembar. U međuvremenu su putem Agencije za osiguranje radničkih potraživanja isplaćene minimalne plate za septembar i oktobar, a po rečima Šoljića, do 21. decembra očekuje se i isplata minimalca za novembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: