"Najzahtevnija deonica u Evropi, za auto-put nulta tolerancija"

U putnu infrastrukturu Crne Gore ove godine uložiće se 44 miliona evra, a prošle godine investirano je rekordnih 47 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

14:24

Foto: Thinkstock

U budžetu za 2018. godine za putnu infrastrukturu planirano je 44 miliona evra, a zaključno sa oktobrom, za tu namenu je potrošeno 24 miliona, rekao je Osman Nurković, ministar saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore.

“Najveći izazovi za mene kada sam došao na ovu funkciju bili su auto-put i Montenegro erlajns. Za kvalitet radova na auto-putu je nulta tolerancija. Ovo je najzahtevnija deonica u Evropi. Neće se raditi kompletna petlja, nego pristupni put, završićemo vodosnabdevanje duž cele trase auto-puta. Trajno napajanje strujom je takođe važan segment ovog projekta”, kazao je Nurković.

Pored auto-puta, radi se na ostaloj mreži puteva, od granice na severu do juga Crne Gore, prenosi portal CDM

Prema Nurkovićevim rečima, za dve godine rekonstruisano je skoro 95 kilometara puteva.

“Započećemo izgradnju bulevara od Jaza do Tivta i Podgorice do Danilovgrada”, istakao je on.

Nurković je rekao da Vlada traži modalitete za nastavak gradnje druge deonice auto-puta Bar-Boljare.

“Radi se studija opravdanosti. Auto-put ima perspektivu i značajno će podstaći privredni rast. Evropska unija nas kritikuje što smo ušli u dogovor sa Kinezima oko ove prve deonice, pa sam pozvao partnere iz EU da nam pomognu da se realizuje nastavak ovog projekta”, naglasio je on.

Nurković je dodao da je u toku realizacija 17 projekata na železnici. U naredne tri godine Crna Gora uložiće oko 130 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: