Skoplje u borbi za čist vazduh: Za ekološke autobuse 12 miliona evra

Vlada Makedonije saopštila je da će garantovati zajam koji će Grad Skoplje uzeti od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za nabavku ekoloških autobusa.

Region

Izvor: Beta

Sreda, 28.11.2018.

08:40

Skoplje u borbi za čist vazduh: Za ekološke autobuse 12 miliona evra
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, ukupna vrednost tog projekta nabavke autobusa na gas je 12 miliona evra, od čega će 10 miliona evra biti obezbeđeno zajmom EBRD, a dva miliona iz budžeta skopskog javnog preduzeća za gradski prevoz.

Odluku da garantuje Skoplju kredit za ekološke autobuse Vlada Makedonije je, kako se navodi, donela "polazeći od toga da je vozni park Javnog saobraćajnog preduzeća Skoplje skup za održavanje i da je jedan od faktora zagađivanja životne sredine".

"Predviđenom nabavkom se planira kupovina niskopodnih autobusa na koprimirani gas, sa velikom ekonomskom isplativosti, koji će doprineti smanjivanju aerozagađenja u Skoplju koje je jedan od gradova sa najzagađenijim vazduhom u Evropi", navodi se u saopštenju sa sednice Vlade Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: