Posle mora, prevare na planini: Ostali bez skijanja, a rate stižu

Hrvatska -- Hrvatska turistička agencija "Kompas" otišla je u stečaj, a više od 2.000 građana ostalo je oštećeno za iznos uplaćenog putovanja.

Izvor: vijesti.hr
Podeli
Foto: Getty images/Sean Gallup
Foto: Getty images/Sean Gallup

Turistička agencija predala je zahtev za pokretanje stečaja, a osim njihovih zaposlenih, oštećeni su i korisnici njihovih usluga, pišu Vijesti.

Reč je o više od 2.000 građana koji su uplatili novac za različita putovanja, a u poslednje vreme najveći broj građana uplatio je odlazak na skijanje.

Ne samo da će ostati bez željenog putovanja, već će ostati i bez novca, jer im uredno stižu i rate za neisporučenu uslugu.

Banke, sa druge stane, poručuju da se te transakcije ne mogu stornirati, kažu iz udruženja "Splitski potrošač", do koga su stigli brojni prigovori oštećenih građana.

Naime, osigurana svota u slučaju stečaja turističke agencije "Kompas" iznosi samo 300.000 kuna (nešto više od četiri miliona dinara), što nije dovoljno da se svim građanima vrati novac, a zašto je polisa ugovorena na tako malu svotu iz agencije nije objašnjeno.

Prevare turističkih agencija sve su češće i kod nas. U prvih šest meseci 2018. godine inspektori Sektora turističke inspekcije obavili su 584 kontrole, a na njihov predlog licenca za rad oduzeta je od osam turističkih agencija.

Region

strana 1 od 49 idi na stranu