Potpisano: Hrvatskoj kompaniji gasna polja u Jadranu

Hrvatska naftna kompanija Ina kupila je od italijanskog energetskog diva Eni Internešenel B.V udeo u gasnim poljima u severnom Jadranu.

Region

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

10:31

Potpisano: Hrvatskoj kompaniji gasna polja u Jadranu
Foto: Thinkstock

Kako prenosi portal Seebiz, danas je završena transakcija potpisom dokumenta između Eni Internešenela i Ine o prenosu deonica Eni Kroacije na hrvatsku kompaniju.

Izvršenjem prenosa, Ina je postala jedini deoničar Eni Kroacije, odnosno 100-procentni vlasnik u hrvatskim odobalnim eksploatacijskim područjima severni Jadran i Marica.

Odmah po transakciji povećaće se Inina dnevna proizvodnja gasa za oko 10 odsto, što predstavlja važan korak u procesu obnove rezervi, navodi se u inofromaciji.

Proizvedeni gas sa eksploatacijskog područja severni Jadran biće usmeravan prema snabdevačkom sistemu Hrvatske, dok će proizvedeni gas s eksploatacijskog područja Marica i dalje biti transportovan prema Italiji, u skladu s uslovima Ugovora o prodaji gasa koji su potpisali Ina i Eni.

Takođe, ovo će omogućiti Ini dalja ulaganja u razradu postojecih eksploatacijskih područja severni Jadran i Marica, navodi se u saopštenju Ine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: