Moguće je: Opština pomaže, kuća za 2.000 €

Uz pomoć jedne opštine, mlade porodice kuću mogu da kupe od dve do pet hiljada evra, a tu si i naknade za porodilje.

Region

Izvor: Glas Slavonije

Četvrtak, 15.11.2018.

19:30

Moguće je: Opština pomaže, kuća za 2.000 €
Foto: Thinkstock

Tako je osigirano 105.000 nepovratnih kuna za pet porodica, a do kraja godine izdvojiće se još 150.000 kuna, veliki su planovi i za sledeću godinu, piše Glas Slavonije.

Za opštinu Magadenovac i njene mlade stanovnike i porodice, desio se istorijski dan: Prvih pet porodica je potpisalo ugovore za učestovanje u Programu mera za podsticanje rešavanja stambenog pitanja mladih porodica, u sklopu kojeg im magadenovačka opština sufinansira kupovinu građevinskog zemljišta ili stambenog objekta, kao i rekonstrukciju i adaptaciju stambenog prostora na području opštine.

Opština Magadenovac postala je tako jedna od prvih jedinica lokalne samouprave u Slavoniji i Baranji, ali i Hrvatskoj, koja je prešla s reči na dela i konkretnim merama pokazala načine i smer kako se boriti protiv rastućeg problema iseljavanja mladih s ovih prostora, piše Glas Slavonije.

Maja Štraub (32), koja je uz pomoć nepovratnih sredstava u sklopu ovog programa za svoju četvoročlanu porodicu, u kojoj su suprug i dvoje dece, kupila kuću u Lacićima za 45.000 kuna, ne skriva da će joj pomoć Opštine od 30.000 kuna za ovu namenu i te kako dobro doći jer je reč o starijoj nekretnini na kojoj u celosti treba menkati krov, stolariju stolariju, podove i druge dotrajale delove. Najmlađi među potpisnicima ugovora, Josip Marić (25) iz Šljivoševaca, tek je nedavno uplovio u bračnu luku, no zahvaljujući pomoći svoje Opštine, nedavno je zajedno sa suprugom postao vlasnik porodične kuće u središtu Šljivoševaca vredne oko 9.000 evera, za koju mu je Opština poklonila gotovo polovinu novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: