Nova pravila za uvoz automobila - ništa ispod evro 6

U Crnu Goru od danas neće moći da se uvezu polovna motorna vozila koja ne ispunjavaju evro 4 standard, a nova koja se uvoze moraju da ispune standard evro 6.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.11.2018.

15:31

Nova pravila za uvoz automobila - ništa ispod evro 6
Foto:Thinkstock

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je izradilo izmene i dopune Pravilnika o tehničkim zahtevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori, definišući minimalne granične vrednosti u pogledu emisije gasova i nivoa buke za nova i upotrebljavana motorna vozila, piše portal Cdm.

Nadležno ministarstvo je najavilo da će u narednom periodu uraditi Studiju starosne strukture vozila po kategorijama i tipovima, koja će dati osnovne indikatore i mere za podmlađivanje voznog parka i ujedno povećanje stepena bezbednosti saobraćaja.

Samo tokom prošle godine u Crnoj Gori je uvezeno 21.630 automobila. Iz Evrope je uvezeno 14.388 dizel vozila. Najčešće su uvožena vozila iz Nemačke, Holandije i Francuske. U prva dva meseca prošle godine uvezeno je 2.463 vozila, a u prva dva meseca ove 2.774 vozila. Najviše su se uvozili automobili mlađi od 2000. godine, odnosno automobili koji ispunjavaju evro 3 normu, navodi se u informaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: