Katastrofalno stanje: Aerodrom prokišnjava, vaze sakupljaju vodu

Sve što budući koncesionar Aerodroma Crne Gore uloži biće uvećana imovina vraćena državi, rekao je crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković

Region

Izvor: cdm.me

Sreda, 31.10.2018.

15:57

Katastrofalno stanje: Aerodrom prokišnjava, vaze sakupljaju vodu
Foto: Thinkstock

Stanje u JP Aerodromi je zabrinjavajuće. Imali su na računu 25 miliona evra, a nisu investirali u ono što je neophodno, kazao je Nurković tokom kontrolnog saslušanja pred skupštinskim Odborom za ekonomiju.

On je rekao da je Vlada Crne Gore dostupna svim potencijalnim investitorima.

“Očekujemo kvalitetne ponude. Ako dođe do realizacije projekta, formiraće se preduzeće koje će rukovoditi aerodromima. Postojeće preduzeće Aerodromi ostaće u nekom obliku kao kontrolor investiranja. Postoji veliko interesovanje potencijalnih investitora iz Dubai aerodroma, Seulskog aerodroma, Frankfurta, nekoliko turskih kompanija, francuskih…”, naglasio je on, prenosi CDM.

Podsetio je da je, povodom najavljenog davanja crnogorskih Aerodroma u koncesije, bila organizovana javna rasprava, te da je bilo primedbi što je organizivana tokom godišnjih odmora.

Najavio je da će tender za odabir koncesionara trajati 60 dana.

“Potencijalni koncesionar moraće da ispuni više uslova. Prvi je investicija. Ne treba da objašnjavam u kakvim stanju su naši aerodromi. Mi imamo povećanje broja putnika ali su nam kapaciteti limitirani. Imamo vaze sa cvećem koje služe da se skuplja voda dok prokišnjava Aerodrom. Dakle, ulaganje je preko potrebno”, kazao je Nurković.

Prema njegovim rečima, Aerodromi su na računu imali 25 miliona evra, a nisu investirali u ono što je neophodno.

“Najmanje 100 miiona evra treba da bude avansna uplata. To je jednokratna uplata, a iznos koncesione nadonade zavisiće od prihoda. Tokom koncesionig perioda mora da se uloži 200 miliona, a tokom prve dve do tri godine najmanje 80 miliona evra”, naglasio je on.

“Garancija je da pet godinama nema reorganizacije ni tehnoloških viškova”, poručio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: