"Nisam sebi kupio avion, draže mi je da dam radnicima"

Hrvatski biznismen i bivši predsednički kandidat Boris Mikšić izjavio je da je do sada u Hrvatsku uložio 25 miliona evra i da, kako navodi, ne žali ni cent.

Region

Izvor: Veèernji list, Suzana Lepan Štefanèiæ

Ponedeljak, 22.10.2018.

13:06

Foto: Thinkstock

Mikšić upravo modernizuje i skladište u Splitu kako bi ga pretvorio u fabriku za hemijske proizvode i plasirao ih širom Evrope, kazao je u intervjuu za Večernji list.

"Uložiću i više, jer postoji interes, ali i prostor da se ta ulaganja vrate. Ne investiram ja samo iz simpatije nego jer zaista vidim da se to isplati i ceni. Nemam privatne avione, mene to ne zanima, čovek sam u godinama, ali koji uspešno radi i ljudi to prihvataju pa onda i oni još uspešnije rade. Vlasnik sam devet fabrika, najveći smo proizvođač antikorozivnih proizvoda na svetu, kao privatna kompanija. Mogao bih sebi priuštiti, na primer, veliki brod, ali puno sam ponosniji što smo stvorili novu fabriku u Belom Manastiru", kaže on i nastavlja:

"Dosta naših doseljenika u Ameriku i Australiju očekuje da im se u Hrvatskoj sve servira na panju, imaju velika očekivanja, a nisu spremni uložiti kapital ili znanje. Očekuju eldorado i zbog toga je nastala negativna percepcija Hrvatske kao zemlje u koju se ne bi trebalo ulagati, što je iskrivljeno, potvrđujem to iz vlastitog iskustva. Nemamo nikakvih problema s lokalnom vlasti, puno su nam pomogli, uspeli smo dobiti novac iz EU fondova, a takvo nešto u Americi ne možemo nikada očekivati. U biznisu sam 45 godina, a nisam od Donalda Trampa dobio ni centa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: