Gorivo povlači i ostale cene: Stanje je nepodnošljivo

Auto-taksi preduzetnici u glavnom gradu Crne Gore najavili su poskupljenje prevoza.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2018.

14:39

Gorivo povlači i ostale cene: Stanje je nepodnošljivo
Foto: Thinkstock

Ove najave dolaze jer je litar dizel goriva dostigao gotovo rekord i od ponedeljka iznosi 1,35 evra, dok je benzin šest centi skuplji.

Potpredsednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore, Vesko Bijelić, kazao je Dnevnim novinama da je već duži period nepodnošljivo stanje u auto-taksi prevozu, te da zbog najnovijeg poskupljenja cena goriva moraju da razmišljaju o korigovanju cena njihovih usluga.

“Najnovije poskupljenje cena goriva je vrlo osetno i svi smo mišljenja da je neisplativo raditi po ovim cenama”, kazao je Bijelić.

Predsjednik SSTCG Borislav Pavlović kazao je Dnevnim novinama da u drugim gradovima neće biti poskupljenja cena, jer je to neisplativo nakon sezone, kada nema dovoljno posla, prenosi CDM.

“Podgorički taksisti ‘sami sebi kopaju grob’ što moraju da povećaju cene, jer crno tržište diktira cene auto-taksi prevoza. Legalnim taksistima se ne isplati ni po novim cenama da voze, jer su troškovi ogromni, a rade u nelojalnoj konkurenciji. Nigdje nema da taksi vozi bez starta i po ovako niskim cenama. Jedino su opštine Budva, Kotor i Tivat to regulisali na nešto bolji način i tarife su normalne i može da se posluje na zadovoljavajući način. U Podgorici zvanično imamo 972 taksi vozila, ali svi smo svedoci da su se pojavile i TX tablice, što je suprotno zakonu i nije bilo potrebe za time. Osim toga, prema nekim informacijama ima i oko 500 nelegalnih taksi prevoznika, što su potvrđivali i iz gradskih službi”, kazao je Pavlović.

U glavnom gradu Crne Gore većina taksi prevoznika vozi po ceni od 55 centi po kilometru, što je najniže u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: