Rusi "napadaju" Hrvate: Sa interesovanjem gledamo

Ambasador Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov ocenio je kako je situacija u Agrokoru normalna i poručio kako ruske kompanije s interesovanjem prate stanje u Ini.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Četvrtak, 27.09.2018.

14:17

Rusi
Foto: Thinkstock

Ruse zanima Ina, ali o strateškom partneru u toj kompaniji moraju da odluče Mađarska i Hrvatska.

"Situacija u Agrokoru meni se čini sada normalnom, postoje trendovi koji ukazuju na poboljšanje situacije," rekao je Azimov.

Siguran je da Sberbanka ima sve mogućnosti da od Agrokora napravi "učinkovitiju i konkurentniju kompaniju".

Na pitanje da li su ruske kompanije zainteresovane da se angažuju kao strateški partner Ine, Azimov je odgovorio kako o strateškom partneru u Ini moraju da odluče Mađarska i Hrvatska, prenosi Poslovni dnevnik.

"Što se tiče Ine, ruske kompanije sa interesovanjem gledaju na tu kompaniju, ali puno stvari ne zavisi od nas, jer Mađarska i Hrvatska moraju da odluče ko bi trebao da bude strateški partner Ine. Ako takva prilika bude ponuđena Rusiji, mi ćemo je razmotriti," rekao je Azimov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: