Produžena pista, sad mogu da sleću i srpski avioni

Produžena pista na aerodromu Brač omogućiće početak saradnje s Er Srbijom, jer je ranije bila prepreka kratka pista, kaže direktor tog aerodroma Tonči Peović.

Izvor: Poslovni dnevnik
Podeli
Foto: EPA/JASON SZENES
Foto: EPA/JASON SZENES

Aerodrom Brač, jedan od tri hrvatska ostrvska imala je u julu 27,4% više putnika nego lani, tj. više od 6.000 prema Državnom zavodu za statistiku.

A celu godinu mogla bi, s oko 32.000 putnika, veruje direktor Tonči Peović, imati i više nego rast od 50 odsto u odnosu na 2017. Takav uzlet trebalo bi da se nastavi i dogodine, jer bi na Brač mogli da sleću i avioni srpskog prevoznika Er Srbije, iz Beograda, prenosi Poslovni dnevnik.

"S Er Srbijom smo proteklih godina obavili niz susreta i razgovora s ciljem uspostave međusobnih linija između Beograda i Brača. Prepreka je bila kratka pista, koja je lani produžena, čime su se otklonile prepreke početku saradnje", kaže direktor aerodroma u Supetru, otkrivajući da su pre desetak dana razgovori intenzivirani s potpredsednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem, u čijem resoru je turizam.

"Plan je da se s letovima Beograd-Brač krene u sezoni 2019, već sredinom maja, avionima ATR 72", ističe Peović, dodajući da bi bilo opravdano letove na ovoj liniji održavati najmanje 2-3 puta nedeljno.

Za što ima razloga: "Tržište koje pokriva Er Srbija sastoji se od turističkog, koga je u 2018. bilo više od 20.000 dolazaka na Brač i Hvar, etničkog, gde je veliki broj porodičnih potreba za putovanjima na ovoj liniji, ali i tranzitnog, jer Er Srbija ima odličnu povezanost s bliskoistočnim i američkim tržištem".

Zaključeno je da bi linija iz glavnog grada Srbije do srednjedalmatinskog ostrva bila dobro popunjena zbog turističkog prometa sa Srbijom.

strana 1 od 50 idi na stranu