Idejno rešenje aerodroma gotovo, čekaju se dozvole

Konačno idejno rešenje izgleda budućeg aerodroma u Bihaću je urađeno i sledi procedura u vezi sa dobijanjem potrebnih dozvola i druge dokumentacije.

Region

Izvor: Nezavisne novine, Zlatan Èekiæ

Petak, 21.09.2018.

09:50

Idejno rešenje aerodroma gotovo, čekaju se dozvole
Foto: Thinkstock

Ovo je potvrdio Elvedin Sedić, direktor Javnog preduzeća "Aerodrom Bihać", istakavši kako je sada na potezu Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Federacije BiH, pišu Nezavisne novine.

"Mi smo podneli zahtev za izdavanje urbanističke saglasnosti, a međuvremenu radićemo na glavnom projektu i cilj nam je da te aktivnosti okončamo do kraja ove godine kako bismo mogli podnijeti zahtjev za građevinsku dozvolu", rekao je Sedić.

Prema njegovim rečima, plan je da do kraja ove godine započne izgradnja testnog dela piste i za to postoje sredstva u iznosu od 2,5 miliona maraka, koje je obezbedila Vlada FBiH.

Prema njegovim rečima, bitno je pronaći strane ulagače koji bi učestvovali u finansiranju ovog projekta po principu javno-privatnog partnerstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: