"Zahvaljujući auto-putu, rast jedan od najvećih u Evropi"

Potpredsednik Vlade Crne Gore Milutin Simović ocenio je da je projekat gradnje auto-puta značajno doprineo rastu ekonomije.

Region

Izvor: cdm.me

Četvrtak, 20.09.2018.

10:23

Foto: Thinkstock

On je naveo da je rast ekonomije te države u prošloj godini bio jedan od najvećih u Evropi, prenosi Cdm.

"Svakako, najznačajniji pozitivni ekonomski efekti izgradnje autoputa očekuju se njegovim završetkom i povezivanjem sa ključnim evropskim saobraćajnim koridorima, tržištima i emitivnim turističkim zonama", naveo je on.

“Kontinuirani trendovi rasta aktivnosti u građevinarstvu jasno pokazuju postojanje sve većeg interesovanja domaćih i stranih investitora za tržište Crne Gore i potvrđuju da Vladini napori za unapređenje poslovnog ambijenta donose konkretne rezultate u pravcu održanja dinamičnog ekonomskog rasta, otvaranja novih radnih mesta i unapređenja kvaliteta života građana“, naglasio je Simović.

“Efikasnijim i savremenijim putnim povezivanjem učinićemo Crnu Goru saobraćajnim, logističkim i trgovinskim habom u Jugoistočnoj Evropi, i značajno unaprediti saobraćajnu bezbednost i sigurnost, smanjiti broj saobraćajnih nezgoda i uvećati udobnost putovanja. Autoput će doprineti da naša ekonomija još snažnije krene pravcem našeg integracionog puta - u Evropu“, naglasio je Simović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: