Šokantna prevara: Naručila patike za 25 EUR, "skinuli" 700

Jedna 40-godišnja žena iz Duge Rese u Hrvatskoj, lakomisleno je nasela na internet podvalu.

Region

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2018.

11:07

Šokantna prevara: Naručila patike za 25 EUR,
Foto: Thinkstock

Želela je da kupi patike sinu, registrovala se na stranici koju je videla u internet oglasu i kupila ih bankarskom karticom za 25 evra.

Međutim, neugodno se iznenadila kada je primetila da joj je s računa u više navrata nestaje novac bez njenog odobrenja, piše 24sata.

“Kod opcije plaćanja nudili su samo platne kartice. Lakomisleno sam unela broj kartice tekućeg računa i autorizovala kupovinu u vrednosti 25 evra. Na e-mail sam dobila poruku da je moja narudžbina u obradi i da je plaćanje uspešno sprovedeno. Uskoro sam primetila da na računu nedostaje novac, odnosno da ima transakcija koje nisam autorizirala”, rekla je ona.

“Zvala sam banku zbog sumnje u neovlaštene transakcije te su mi rekli da napišem reklamaciju i da im je dostavim. Kako su mi i dalje skidali novac, 1.200 kuna (160 evra), pa 600 kuna (80 evra), banci sam tražila da blokira karticu i ne odobrava transakcije. Sve sam prijavila policiji. Pre blokade na računu je bilo u rezervaciji još 3.200 kuna (430 evra). U malo više od nedelju dana kroz 15 transakcija skinuli su mi s računa 5.500 kuna (740 evra) Na sreću, pravovremeno sam reagovala i banka mi je vratila sav novac osim inicijalne kupovine koju sam autorizovala”, rekla je Dugorešanka koja povremeno zna kupovati preko interneta, ali inače koristi PejPal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: