Brzi prsti: 200% za 35 sekundi - skandal potresa Hrvatsku

Hrvatski ministar privrede Darko Horvat najavio je da će konkurs za EU sredstva za MSP, u kojem je 53 miliona kuna alocirano u samo 35 sekundi, biti poništen.

Region

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

19:30

Brzi prsti: 200% za 35 sekundi - skandal potresa Hrvatsku
Foto: Thinkstock

Konkurs Ministarstva privrade “Poboljšanje konkurentnosti MSP-a kroz IKT”, vredan 53,2 miliona kuna (7 miliona evra), u sredu je bio otvoren svega – 35 sekundi, prenosi Seebiz.

Projektni predlozi preduzetnika koji su informacionim i komunikacionim tehnologijama želeli da modernizuju svoje poslovanje počeli su se predavati u sredu u 11:00 sati, ali za svega 35 sekundi sistem je obustavio dalju prijavu, jer je iznos bespovratnih sredstva obrađenih projektnih prijava premašio 200 odsto od ukupne alokacije poziva.

Preduzetnici, čijih 589 prijava nije obrađeno zbog obustave prijava, sumnjaju na nepravilnosti u samom softveru ili moguće i samoj dodeli sredstava.

“Konkurs za koji pripremite 53 miliona kuna, a imate odziv od strane realnog sektora koji premašuje i tri puta alocirana sredstva, samo znači da smo jako dobro pogodili konkurs. Mi ćemo tokom današnjeg dana razmotriti situaciju, najverovatnije taj konkurs poništiti, pripremiti malo više novaca i ponovno ga raspisati. Nama je želja da svi oni koji uđu u proces aplikacije, a zadovolje kriterijume Ministarstva privrede, dobiju evropski novac i na taj način povećamo konkurentnost hrvatskih preduzetnika”, rekao je Horvat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: