Kreće isplata plata, radnici obustavljaju štrajk

Štab za obranu Uljanika objavio je na Fejsbuku informaciju da je radnicima koji imaju račun u Privrednoj banci Zagreb "legla" plata za jul, javlja Novi list.

Region

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

14:53

Kreće isplata plata, radnici obustavljaju štrajk
Foto: Thinkstock

"U ponedeljak ce štrajkački odbor doneti zvaničnu odluku o prekidu štrajka, a radnici Uljanika počinju od ponedeljka normalno da rade. S obzirom na to da plate nisu svima 'legle', radnici su i dalje u štrajku unutar brodogradilišta", rekao je đino Šverko, predsednik štrajkačkog odbora, dodaje list.

Radnici pulskog Uljanika i brodogradilišta "3.maj" iz Rijeke, koje posluje u sastavu Uljanik Grupe, počeli su štrajk 22. avgusta zbogh neisplaćenih plata za jul.

Radnici pulskog bropdogradilišta Uljanik izašli su rano pre podne na ulice, jer im još nije uplaćena obećana julska plata.

Kakop izveštava portal indeks, dok radnici i danas štrajkuju, iz Uljanik Grupe je stiglo saopštenje u kojem se navodi:

''Sve stručne službe ključnih odeljenja Uljanik Grupe su prioritetno i isključivo angažovane na rešavanju plate kao osnovne i najvažnije potrebe naših radnika. Račun društva Uljanik d.d. nije u blokadi".

Dalje se dodaje, da će po rešavanju problema plate, maksimalan fokus svih raspoloživih resursa sledeće nedelje biti na rešavanju odnosa s dobavljačima, a sve s ciljem da se u što kraćem roku pokrene proizvodnja i rad društava Uljanik Grupe.

"Kada 'legnu' plate dogovorićemo se šta ćemo dalje", kazao je za Regional Ekspres jedan od radnika u štrajku.

Indeks podseća da je vlada juče izvestila da je na zatvorenom delu sednice dala državne garancije u korist Hrvatske poštanske banke (HPB) za zamenu instrumenata osiguranja po plasmanima te banke prema društvu Uljanik iz 2015. i 2016. godine, čime se omogućava isplata plata radnicima Uljanik Grupe.

Time se, kako saznaje Hina, Uljanik Grupi obezbeđuju sredstva da u petak isplati plate radnicima, ali ne i Upravi Uljanik Grupe.

Hrvatska novinska agencija je takođe nešto ranije javila da su radnici "3. maja" u Rijeci blokirali jutros sve izlaze iz brodogradilišta, kako bi sprečili da se izveze dizalica iz pogona Strojogradnje dizel, preduzeća u sastavu Uljanik grupe.

Hina je takođe navela, da je račun Uljanika, koji je bio blokiran, u četvrtak popodne deblokiran, ali da je, prema informacijama štrajkačkog odbora, račun "3. maja" jutros još uvek u blokadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: