"Preletite" i sami: Impozantan prizor na auto-putu VIDEO

Podgorica -- Vlada Crne Gore objavila je fotografije i video-snimak na kome je prikazana cela prioritetna deonica auto-puta Bar-Boljare.

Izvor: B92, cdm.me
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Deonica Smokovac-Uvač-Mateševo biće duga 41 kilometar, a na njoj će biti izgrađeno 18 tunela, 13 mostova, pet vijadukata i četiri petlje.

Sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put će dolaziti na više od 1.100 metara u Mateševu, prenosi CDM.

Podsetimo, gradnja najzahtevnijeg objekta na prvoj deonici auto-puta, rasponska konstrukcija mosta Moračica, najzahtevnijeg objekta na prvoj deonici auto-puta Bar Boljare, biće završena do aprila iduće godine.

Impozantni objekti na trasi, poput mosta Moračica, tunela Vjeternik, biće primeri moderne saobraćajne infrastrukture u regionu i šire.

Dovoljno je pomenuti podatak da za 41 km, koliko je duga deonica, sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara.

Projektovana brzina na ovoj deonici auto-puta je 100 km/h, a vreme putovanja između Podgorice i Kolašina skraćuje se sa sadašnjih sat i 30 min na 25 minuta.

Inače, od početka godine na auto-putu su izvedeni radovi vredni 147,9 miliona evra, za šta je utrošeno 81,89 odsto planiranog budžeta.

Pogledajte i sami kako izgledaju radovi:

strana 1 od 50 idi na stranu