Radnici nikad brojniji: "Uništili ste nas, lopovi"

Više od 3.500 radnika Uljanika nastavilo je u Puli proteste zbog neisplaćenih plata i da bi izrazili nezadovoljstvo vladajućom strankom u Istri i Puli, IDS-om.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.08.2018.

13:48

Radnici nikad brojniji:
Foto: Thinkstock

Učesnici protesta, u do sada najvećem broju, krenuli su uobičajenom rutom od brodogradilišta do Gradske palate, a kako prenosi Hina povorka je postala sve veća i glasnija jer su joj se usput pridružili i građani.

Kako se navodi, demonstrantima se kod Gradske palate obratio zamenik gardonačelnika Robert Cvek, koji je rekao da su istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Boris Miletić danas u Zagrebu i da čekaju da ih primi ministar privrede Darko Horvat jer, kako je rekao "očito premijer nema vremena za njih i Uljanik".

Učesnici protesta su tokom njegovog obraćanja zviždali i uzvikivali "Uništili ste Uljanik!", "IDS mafijo!", "IDS lopovi!".

Nakon toga, povorka je nastavila ulicama uz veliku podršku građana i povike "Ne damo Uljanik!" i "Uljanik je naš!".

Nakon sastanka u ladi, predstavnici Štrajkačkog odbora Uljanika i 3. maja izjavili kako su delom zadovoljni jer bi do kraja nedelje mogle biti obezbeđene dve plate, a štrajk će prekinuti nakon što prime platu za jul.

Premijer Plenković i ministar Darko Horvat rekli su tada da se intenzivno traži rešenje koje će biti zakonito, održivo i korisno za radnike Uljanik grupe.

Opšti štrajk u brodogradilištima Uljanik grupe, Uljaniku u Puli i 3. maju u Rijeci počeo je u srijedu, 22. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: